ΛΑΡΚΟ: νίκη για τους εργαζόμενους – πέτυχαν ανανέωση των συμβάσεών τους!

FacebookTwitterGoogle+Share

Σε ένα συγκλονιστικό συλλαλητήριο που βούλιαξε το κέντρο της Αθήνας,
εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, Συνδικάτα και φορείς της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας βροντοφώναξαν το σύνθημα «Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί, αυτοί είναι με τα κέρδη κι εμείς με τη ζωή».

Η μαζική κάθοδος χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα που ήρθαν για να υποστηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έφερε αποτέλεσμα! Όλοι μαζί με ένα στόμα και μια φωνή διατράνωσαν μαχητικά την κοινή τους απαίτηση να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που την οδηγεί στην απαξίωση και στο κλείσιμο.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε μαζικά και οργανωμένα και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, με τον αγώνα τους, απέσπασαν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου. «Όλοι μαζί σήμερα σε μια μετωπική σύγκρουση με αποφάσεις της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, των μηχανισμών τους, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας τους χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε κάτω από έντονα χειροκροτήματα και συγκίνηση.

Η συμμετοχή του κόσμου και η συμπαράσταση ήταν συγκλονιστική και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι οι εργάτες συσπειρωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν αποτελέσματα απέναντι στις κυβερνήσεις που διαχρονικά τσακίζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Στο τέλος της συγκέντρωσης δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τις οποίες παλεύουν για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να ζουν στις πόλεις και τα χωριά τους, για να μην πεταχτούν στην ανεργία, για να μην μαραζώσει ο τόπος τους.